Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse ministerie buitenlandse zaken bestraft Gross over vluchtelingen artikel in Die Welt

Het Poolse ministerie van buitenlandse zaken heeft verontwaardiging geuit over een artikel van de in Polen geboren Amerikaanse socioloog en historicus Jan Tomasz Gross, dat gepubliceerd werd in het Duitse blad Die Welt.

In het artikel schreef Gross dat tijdens de Tweede Wereldoorlog “Polen meer Joden gedood hebben dan Duitsers.” Verwijzend naar de huidige migranten crisis, schreef hij dat “het afschuwelijke gezicht van Polen is geworteld in de nazi-tijden.”

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse zaken Marcin Wojciechowski beschreef het als “historisch gezien onjuist, schadelijk en beledigend voor Polen.”

De woordvoerder zei dat de Poolse ambassadeur in Duitsland een protestbrief naar de redactie van Die Welt zal sturen.

De voorzitter van de in Warschau gevestigde Batory stichting, Aleksander Smolar, noemde het artikel “primitief… zijn woorden zijn walgelijk en onverantwoordelijk,” zei hij.

Bruto schreef het boek ‘Buren; de vernietiging van de Joodse Gemeenschap in Jedwabne, Polen,’ die na de publicatie ervan in 2001 in het Pools, de eerste openbare discussie in Polen initieerde over de schuld van de Polen in de moord op Joden tijdens de nazi-bezetting van Polen tijdens WO2. Hij schreef ook “Angst” over de 1946 pogrom in Kielce en ‘Gouden Oogst.’

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl