De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Met Goud beladen nazi trein gevonden in Polen?

Een Pool en een Duitser hebben documenten ingediend bewerend dat ze een WWII nazi Duitse trein beladen met edele metalen hebben gevonden in de buurt van de stad Wałbrzych, zuidwest Polen.
Wałbrzych

Complex Osówka ondergrondse stad gebouwd gedurende project Riese – auteur Chmee2 / CC-BY-SA 3.0

De ontwikkeling doet geruchten herleven van Duitse spook treinen verborgen in de bergen van Neder-Silezië, toen het rode leger richting Berlijn trok aan de staart einde van de Tweede Wereldoorlog.

De eisers wil 10 procent van de waarde van de vondst in ruil voor het onthullen de locatie van de zogenaamde 150 meter lange gepantserde trein..

Zoals uiteengezet in in claim aan de Wałbrzych autoriteiten, bevat “de trein waardevolle voorwerpen, dure industriële materialen en ertsen van edele metalen.”

Marika Tokarska van het districtskantoor in Wałbrzych heeft gezegd dat er weliswaar “verschillende onzekerheden met betrekking tot de zaak zijn… maar er zijn ook veel details die aan het feit hechten dat de trein ontdekt is.”

Geruchten doen al decennia de ronden dat de nazi’s geheime tunnels in de bergen van Neder-Silezië gebouwd hebben.

Wałbrzych, dat deel van Duitsland voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog en de naam Waldenburg droeg, werd op 8 mei 1945 door het rode leger ingenomen.

Op bevel van Stalin werden de Poolse grenzen na de oorlog naar het westen verlegd, en werd de stad een deel van Polen. De meeste lokale etnische Duitsers werden hervestigd in het westen door de geallieerden binnen de nieuwe grenzen van Duitsland.

Omdat de Duitsers vluchtte voor het oprukkende Rode leger aan het einde van de oorlog, werden ontelbare waardevolle spullen geëvacueerd. Duizenden van deze, met inbegrip van kunstwerken zoals Raphael’s “portret van een jonge Man’, dat gestolen werd uit Polen’se Czartoryski Museum tijdens de oorlog, is tot de dag van vandaag niet opgespoord.

Veel onderaardse gangen maken deel uit van het Project Riese, hier te volgen.

Bron: wp.pl

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl