Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

NAVO openbaart afwijzing voor betrokkenheid in het geval van Russische aanval

De meeste Duitsers, Fransen en Italianen zoude tegen het zenden van hun eigen troepen naar Polen zijn, in geval van een Russische aanval, onthult een nieuwe enquête van Pew enquêteurs onthult.

Ondanks artikel 5 van het Noord-Atlantisch Verdrag, wat de NAVO-leden vraagt een bondgenoot met gewapende macht te verdedigen indien nodig, is een mediaan van 42 procent van acht NAVO-landen publiek gekant tegen het gebruik van militair geweld als Rusland in een ernstig militair conflict stapte met een naburige natie wat een NAVO-bondgenoot is, terwijl 48 procent zei dat hun land het zou moeten doen.

Steun voor de maatregel was bijzonder laag onder de Duitsers (19%), de Italianen (22%) en de Spanjaarden (25 procent). En, met uitzondering van Polen, wil drie op de tien de sancties tegen Rusland verhogen.

Amerikanen stonden aan de top van de peiling van respondenten uit acht landen die werden ondergevraagd door het Pew Research Center. Ongeveer 56 procent van de gevraagde Amerikanen zei dat ze voorstander zijn van gewapende interventie als Rusland Polen of enig ander NAVO-lid zou aangevallen. Canadezen waren tweede in de poll, met 53 procent steun.

Een meerderheid van de publieke opinie in de NAVO-landen was voor steun en economisch bijstaan van Oekraïne, en om het land in het Bondgenootschap te brengen, volgens het onderzoek.

Een gemiddelde van 39 procent van hen die gevraagd werden in de NAVO-lidstaten zei dat Rusland de belangrijkste agressor was in het conflict in Oekraïne. De pro-Russische separatisten in Loehansk en Donetsk (18%) waren een verre tweede.

De Polen zijn meer bezorgd over de rol van Rusland in de huidige crisis dan andere NAVO-lidstaten. Zeven op de tien Polen zei dat Rusland een grote bedreiging voor de buurlanden is, in vergelijking met een gemiddelde van 49 procent van de andere zeven onderzochten geallieerde landen.

Bijna de helft van Polen (49 procent) zou de economische sancties tegen Moskou verhogen. Alleen een mediaan van 25 procent in de andere landen zeggen hetzelfde.

NAVO lidstaten hebben over het algemeen een zeer lage dunk van Rusland, met minder dan een derde in elk land dat het een positieve recensie geeft, met inbegrip van 15 procent in Polen en 18 procent in het Verenigd Koninkrijk.

Veel NAVO-landen zijn terughoudend om geweld te gebruiken om de bondgenoten te verdedigen.
Veel NAVO-landen zijn terughoudend om geweld te gebruiken om de bondgenoten te verdedigen.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl