Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse regering stroomlijnt identiteitskaart info, aanvraagprocedure

Een wijziging in de wet op zondag 1 maart, zag de invoering van een nieuwe Poolse identiteitskaart, alsmede een wijziging in de gegevens op het document.
identiteitskaart

fot. msw.gov.pl

Wijzigingen in de aanvraagprocedure werden ook aangebracht aan de wet, wat betekent dat Polen nu een Dowód Osobisty ID-kaart kunnen aanvragen op elk landelijk gemeentehuis, niet alleen meer in de plaats van verblijf.

De informatie op de identiteitskaart zijn gestroomlijnd in de mate, dat het adres, handtekening, evenals onderscheidende kenmerken van de houder, zoals oogkleur en hoogte, zijn geschrapt.

”Het adres van de houder is geen informatie die nodig is om iemands identiteit te onderscheiden, zodat de opname ervan niet nodig is,” vertelde de ministerie van binnenlandse zaken woordvoerster Małgorzata Woźniak aan het PAP nieuwsagentschap.

De verandering betekent dat bij het wijzigen van een permanente verblijfsstatus, de Polen niet langer verplicht worden hun ID-documenten te wijzigen. Tot op heden moesten tot 500.000 nieuwe documenten worden afgegeven als gevolg van een adresverandering.

Hoewel de nieuwe kaarten vanaf maandag worden uitgegeven, zullen de oude stijl Dowód Osobisty ID’s hun geldigheid behouden tot hun vervaldatum, benadrukt het ministerie van binnenlandse zaken.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl