Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Moord onderzoek gestart na Bieszczadzki doodde

Een openbare aanklager heeft beweerd, dat een beer verdacht van het doden van een mens in de Bieszczadzki bergen niet verantwoordelijk is voor diens dood, en dat er nu een moord onderzoek gelanceerd kan worden.

Bieszczadzki
Prachtige dieren die dus niet de dader bleken te zijn – auteur Carl Chapman

Een 61-jarige man uit het dorp Olszanica werd op maandag ontdekt na een tweedaagse zoektocht.

Lichaam van de man leek te zijn verscheurd door een roofdier, en het lijk werd dichtbij de plaats ontdekt waar twee leden van het zoekteam door een beer werden aangevallen.

Echter, nu met de voorlopige bevindingen van de autopsie, hebben deskundigen aangegeven dat de beer niet verantwoordelijk was.

“Ik ontken niet dat er wonden op het lichaam zijn die door een beer gemaakt kunnen zijn, maar ze waren niet de doodsoorzaak [van de man] ,” zei de openbare aanklager van de Lesko regio Maria Chrzanowska in een interview met de krant Gazeta Wyborcza.

“Alles wijst erop dat dit een moord is,” vertelde ze de lokale nieuws website esanok.pl.

“Dat is de meest waarschijnlijke versie van de gebeurtenissen,” zei ze, opmerkende dat verdere bevindingen uit de autopsie spoedig worden verwacht.

Ondertussen, als gevolg van het feit dat de beer twee leden van het reddingsteam had aangevallen, blijft het besluit om het dier te schieten geldig.

Camera’s zijn geïnstalleerd om het gebied te controleren nadat zoektochten naar de beer op dinsdag en woensdag vruchteloos bleken.

Eerder deze week, merkte WWF woordvoerder Pawel Sredzinski op dat “beren over het algemeen niet agressief zijn naar mensen,” toevoegend dat dergelijke incidenten kunnen optreden wanneer het dier “onder stress” staat. (nh)

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl