Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Russische soldaten veroordeeld voor creditcard diefstal in Smoleńsk

Vier Russische soldaten zijn veroordeeld in verband met de diefstal van creditcards van een slachtoffer van de 2010 Smoleńsk vliegramp.

Een van de jonge dienstplichtigen, Sergei Syrov, kreeg twee jaar straf in een strafkolonie door de militaire rechtbank in Smoleńsk, terwijl de resterende drie verdachten voorwaardelijke straffen kregen variërend van twintig maanden tot twee jaar.

De vier dienstplichtigen waren gedetacheerd om het terrein van de crash bij het Smoleńsk militair vliegveld te bewaken in de nasleep van de ramp van April 2010 die 96 Polen doodde, met inbegrip van President Lech Kaczyński.

Echter, later bleek dat 59.000 roebel (1354 euro) werd opgenomen van rekeningen van Andrzej Przewoznik, voormalig hoofd van de Poolse staat gesteunde Raad voor de Bescherming van Strijd en Martelaarschap Plaatsen (ROPWiM).

Het geld werd opgenomen via verschillende creditcards uit Przewoznik’s portemonnee. Volgens het Hof vond Syrov de portefeuille te midden van het puin, en na de ontdekking van pincodes op een vel papier, benaderde hij de andere drie verdachten, die overeenkwamen om het geld te delen dat kon worden opgenomen met behulp van de kaarten.

Syrov probeerde blijkbaar om meer geld te trekken, maar hij werd verhinderd door de beperking van de dagelijkse transacties.

De delegatie van President Lech Kaczyński vloog naar Smoleńsk ter gelegenheid van de 70e herdenking van de Tweede Wereldoorlog Katyń misdaad.

Bron: IAR

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl