Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen positief over Oekraïne ondanks Volhynia bloedbad herdenking

Twee op de drie Polen zijn positief over verzoening met Oekraïne, met recente berichtgeving in de media van de WOII wreedheden, die weinig effect hebben, heeft een nieuwe peiling gevonden.

Juli zag de 70e herdenking van de moordpartijen in Volhynia: met maximaal 100.000 Polen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gedood door Oekraïense partizanen op door nazi-Duitsland bezet grondgebied.

Een enquête door CBOS enquêteurs heeft gevonden dat er nauwelijks verandering was in de publieke opinie over de Pools-Oekraïense verzoening als gevolg van de herdenking.

Een maand vóór de herdenking, vond CBOS dat 63 procent van de respondenten positief waren over de Pools-Oekraïense verzoening, terwijl op het hoogste punt van de media-aandacht een maand later, het cijfer vergelijkbaar op 64 procent bleef.

In de juli peiling, zei 17 procent dat het “moeilijk te zeggen” is of een dergelijke verzoening mogelijk is, terwijl 17 procent zei dat het “waarschijnlijk niet mogelijk” was, en twee procent zei dat het “volledig onmogelijk was.”

Zover als de huidige Pools-Oekraïense betrekkingen betreft, in zowel juni als juli, zei 21 procent van de respondenten dat ze goed waren.

In juni zei 46 percent dat de betrekkingen “noch goed noch slecht” wwaren, (39 procent in juli), terwijl 15 procent zei dat ze slecht waren (16 procent in juli). Ongeveer 18 procent zei dat het “moeilijk te zeggen” was, (24 procent in juli).

De grote schommelingen in de statistieken luidt in met de Oranjerevolutie van 2004-2005. Op het hoogtepunt van de revolutie, in december 2004, waren 81 procent van de Poolse respondenten positief over een verzoening.

Drie jaar eerder, in 2001, was ongeveer 64 procent positief over verzoening, het resultaat van de peiling in juli 2013 spiegelend.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl