Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Ziobro wordt gedagvaard door parlementaire Pegasus-commissie

Zbigniew Ziobro, de voormalige minister van justitie en hoofdaanklager onder de vorige coalitie met Wet en Rechtvaardigheid, zal worden opgeroepen voor de parlementaire Pegasus-commissie om vragen te beantwoorden over het mogelijke misbruik van het “Justitiefonds” om illegale inval te steunen.

Ziobro
Ziobro wordt gedagvaard door parlementaire Pegasus-commissie
citaatfoto Gov.pl

Volgens “Super Express” zal de voormalige minister van Justitie en hoofdaanklager Zbigniew Ziobro worden opgeroepen om vragen te beantwoorden voor de parlementaire commissie die het gebruik en misbruik van Pegasus spyware onderzoekt.

De voormalige minister “verdween” uit het openbare leven kort na de verkiezingen van oktober voordat hij bevestigde dat hij aan kanker leed:

Magdalena Sroka, die de Pegasus commissie leidt, zei:

“Het was onder Ziobro dat fondsen van het Justitiefonds werden overgedragen aan de CBA [het Centrale Anti-Corruptie Bureau dat het operatiecentrum was voor het verdachte gebruik van Pegasus spyware] en de CBA mag alleen worden gefinancierd uit de staatsbegroting. Zbigniew Ziobro had als minister van justitie het justitiefonds tot zijn beschikking, dus de verantwoordelijkheid ligt bij hem. Hij zal door de Pegasus-commissie worden gedagvaard en ondervraagd. De datum moet nog worden vastgesteld.”

pt

Bron: PAP, money.pl, Super Express, polskieradio.pl by pt English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl