Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen gaat boeren bijna half miljard dollar aan subsidies betalen

Polen zal 2,1 miljard zloty ($516,49 miljoen) aan subsidies betalen aan boeren die het risico lopen om liquiditeit te verliezen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, volgens een ontwerpverordening gepubliceerd op een overheidswebsite.

dsfsfd
Polen gaat boeren bijna half miljard dollar aan subsidies betalen
Graanveld – Auteur H20 /CC

De subsidies zullen worden gefinancierd door Polen’s Hulpfonds, dat als hoofddoel heeft Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen, meldde het persagentschap Reuters. Op hun beurt zullen de middelen van het Hulpfonds “geput worden uit andere besparingen van de publieke sector en mogelijk uit obligaties uitgegeven door de staatsbank BGK”, volgens de verordening.

“Deze financiële steun is bedoeld om boeren te compenseren voor verliezen die ze hebben geleden in verband met de marktsituatie als gevolg van de Russische agressie tegen Oekraïne en om de graanomzet te verhogen, waardoor de magazijnen sneller leeg raken voor de komende oogst,” aldus de verordening.

Boeren in Polen en andere landen van de Europese Unie hebben geprotesteerd “tegen de lage prijzen, die zij toeschrijven aan de import uit Oekraïne en de beperkingen die hen worden opgelegd door de milieuregels van de Europese Unie,” meldde Reuters.

Bron: polskieradio.pl by (aj)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl