Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse president, premier, bezoeken op 12 maart het Witte Huis

Volgens een aankondiging zullen de Poolse president Andrzej Duda en premier Donald Tusk op 12 maart een bezoek brengen aan de Amerikaanse president Joe Biden in het Witte Huis.

Poolse
Poolse president, premier, bezoeken op 12 maart het Witte Huis
Het Witte Huis Washington auteur Nishkid64 CC0

“President Biden zal president Andrzej Duda en premier Donald Tusk van Polen verwelkomen voor een gezamenlijke bijeenkomst in het Witte Huis op 12 maart”, zei persvoorlichter Karine Jean-Pierre van het Witte Huis donderdag in een verklaring.

“De leiders zullen hun onwankelbare steun voor de verdediging van Oekraïne tegen de brute veroveringsoorlog van Rusland opnieuw bevestigen”, voegde ze eraan toe.

“De bijeenkomst valt ook samen met de 25e verjaardag van de toetreding van Polen tot de NAVO en onderstreept de gedeelde ijzersterke toewijding van de Verenigde Staten en Polen aan het NAVO-bondgenootschap, wat ons allemaal veiliger maakt”, aldus de verklaring.

“De drie zullen coördineren voorafgaand aan de komende NAVO-top in Washington”, voegde het eraan toe. “Ze zullen ook het sterke Amerikaans-Poolse strategische energieveiligheidspartnerschap bespreken, de robuuste economische relatie ervan, en de gedeelde toewijding van de Verenigde Staten en Polen aan democratische waarden.”

De Poolse president zei tegen X dat het aanstaande gezamenlijke bezoek van hem en Tusk aan Washington “op de verjaardag van de toetreding van Polen tot de NAVO aantoont dat de Pools-Amerikaanse alliantie sterk is en zal blijven, ongeacht wie er in beide landen aan de macht is.”

Polen werd op 12 maart 1999 lid van de NAVO.

Rusland viel Oekraïne op 24 februari 2022 binnen en begon daarmee het grootste gewapende conflict in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

Donderdag is dag 722 van de Russische oorlog tegen Oekraïne.

Bron: IAR, PAP, whitehouse.gov, polskieradio.pl by (gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl