De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

EU wil in maart beginnen met betalingen aan Oekraïne

Ursula von der Leyen, de hoogste bestuurder van de EU, heeft aangekondigd dat de EU volgende maand zal beginnen met het doorsluizen van geld naar Oekraïne als onderdeel van haar nieuwe Oekraïne-faciliteit van 50 miljard euro.

EU
EU wil in maart beginnen met betalingen aan Oekraïne
afbeelding – Twitter.com

“Het politieke akkoord van gisteravond over de Oekraïne-faciliteit van 50 miljard euro is een belangrijke stap voorwaarts”, zei von der Leyen dinsdag in een bericht op sociale media.

“Europa houdt woord”, voegde ze eraan toe.

“We zullen blijven zorgen voor de broodnodige financiering en voorspelbaarheid voor onze dappere partner en aspirant-lid”, verklaarde von der Leyen. “We streven ernaar om in maart met de betalingen te beginnen”, kondigde ze aan.

Afgelopen donderdag stemden de EU-leiders unaniem in met de toekenning van 50 miljard euro aan nieuwe hulp aan Oekraïne, na wekenlang verzet van Hongarije. Von der Leyen prees destijds een “goed telefoongesprek” met de Amerikaanse president Joe Biden nadat Europa overeenstemming had bereikt over 50 miljard euro aan financiële hulp voor Oekraïne.

“We waren het erover eens dat Oekraïne brede steun moet blijven krijgen van zijn partners,” zei Von der Leyen op het sociale mediaplatform X.

“We zullen gezamenlijk aan de zijde van Oekraïne staan zolang dat nodig is,” voegde ze eraan toe.

Rusland viel Oekraïne binnen op 24 februari 2022 en startte daarmee de grootste militaire campagne in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

Maandag is dag 713 van Ruslands oorlog tegen Oekraïne.

(gs)

Bron: PAP, polskieradio.pl by (gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl