Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Estland klaar om Pools-Oekraïense grensprobleem op te lossen

Margus Tsahkna de minister van Buitenlandse Zaken van Estland heeft verklaard dat zijn land bereid is om te helpen met het vinden van een snelle oplossing voor het probleem van de vrachtwagenblokkades aan de Pools-Oekraïense grens.

Estland
Margus Tsahkna Margus Tsahkna spreekt op de IRL Grand Assembly bijeenkomst
auteur: Ave Maria Mõistlik, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

De Estse ambtenaar besprak de zaak vrijdag in Tallinn met het hoofd van de Poolse diplomatie, Szymon Szynkowski vel Sęk.

Tsahkna, geciteerd door de Estse publieke omroep ERR website, sprak zijn waardering uit voor de niet aflatende steun van Polen voor Kyiv. Hij zei echter dat een snelle oplossing voor het grensprobleem van vitaal belang is, omdat de Poolse grensovergangen gebruikt worden om Oekraïne van de nodige humanitaire en defensiehulp te voorzien en om broodnodige goederen voor de Oekraïense bevolking te vervoeren. Daarom verklaarde hij dat Estland bereid is te helpen.

De Estse politicus zei dat de gesprekken tussen de ministers van Buitenlandse Zaken gisteren ook gingen over de kwestie van het aannemen van extra sancties tegen Rusland – en discussie over de voortgang van Oekraïne op weg naar toetreding tot de Europese Unie. Het hoofd van de Estse diplomatie bedankte ons land ook voor de steun aan Estland bij het overnemen van het voorzitterschap van de OVSE volgend jaar en voor het boycotten van de bijeenkomst van deze organisatie in Noord-Macedonië, waar de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov was uitgenodigd.

Vorige week heeft minister Szynkowski vel Sęk een aantal gesprekken gevoerd in Europese hoofdsteden, over de voorgestelde verdragswijzigingen in de Europese Unie, die onder andere uitgaan van een versterking van de rol van de EU-instellingen en de afschaffing van het vetorecht in buitenlandse politiek en belastingzaken.

Bron: IAR, polskieradio.pl by (mm) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl