Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

De EU stelt 194 milj. euro ter beschikking voor Oekraïense troepen

De EU heeft nog eens 194 miljoen euro uitgetrokken voor de opleiding van Oekraïense troepen om Kyiv te helpen de Russische invasie af te weren.

EU
De EU stelt 194 milj. euro ter beschikking voor Oekraïense troepen
afbeelding – Twitter.com

De Europese Raad maakte dinsdagmiddag de aanvullende financiering bekend.

De EU zal “de noodzakelijke dodelijke en niet-dodelijke uitrusting en voorraden financieren, evenals diensten ter ondersteuning van de trainingsactiviteiten”, waardoor de uitgaven voor de opleiding van Oekraïense soldaten volgens functionarissen op 255 miljoen euro komen.

Tot nu toe zijn sinds de lancering in november vorig jaar ruim 34.000 Oekraïense troepen getraind door de Militaire Bijstandsmissie van de Europese Unie ter ondersteuning van Oekraïne (EUMAM Ukraine).

De VS kondigen 25 miljoen dollar aan voor de Oekraïense energiesector

Ondertussen hebben het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) en het Secretariaat van de Energiegemeenschap een overeenkomst getekend voor een Amerikaanse subsidiebijdrage van 25 miljoen dollar aan het Ukraine Energy Support Fund, zo meldde de website war.ukraine.ua.

Het gedoneerde geld zal worden gebruikt om “apparatuur aan te schaffen die nodig is voor Oekraïense energiebedrijven die lijden onder Russische raket- en UAV-aanvallen”, aldus het ministerie van Energie in Kyiv.

De Energiegemeenschap is een internationale organisatie die de Europese Unie en haar buurlanden, inclusief Oekraïne, samenbrengt om “een geïntegreerde pan-Europese energiemarkt” te creëren.

Oekraïne rukt op tegen Rusland in Zaporizja, aanvallen in Kherson: rapporten

Oekraïense troepen zetten dinsdag hun tegenoffensief tegen Rusland voort richting de haven van Melitopol in de zuidoostelijke regio Zaporizja, waarbij ze winst in deze richting boekten, zo meldde het in de VS gevestigde Institute for the Study of War.

Volgens militaire functionarissen in Kyiv hebben Oekraïense troepen de afgelopen dagen succes geboekt ten westen van Robotyne.

Oekraïense troepen behielden dinsdag ook hun posities en vielen de oostelijke (linker)oever van de zuidelijke provincie Kherson aan, aldus de ISW.

Ondertussen zetten Russische troepen dinsdag de offensieve operaties in Oost- en Zuidoost-Oekraïne voort en rukten op in de buurt van Kupjansk en Avdiivka, zo meldde de Amerikaanse denktank.

Als onderdeel van zijn jongste tegenoffensief tegen Rusland dringt Oekraïne door de regio Zaporizja in het zuidoosten, in een poging de haven van Melitopol aan de Zee van Azov te bereiken, en met als doel de stad Bakhmut in het oosten te heroveren aldus de nieuwsberichten.

Woensdag is dag 644 van de Russische oorlog tegen Oekraïne.

Rusland viel Oekraïne op 24 februari 2022 binnen en lanceerde daarmee de grootste militaire campagne in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

Bron: European Council, war.ukraine.ua, ISW, polskieradio.pl by (pm/gs)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl