Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Britse straaljagers ingezet in Polen voor gezamenlijke oefeningen

Vier Britse Royal Air Force Typhoon straaljagers zijn ingezet in Polen om gezamenlijke trainingsoefeningen uit te voeren samen met geallieerde vliegtuigen uit Polen, Spanje en Italië, volgens een aankondiging.

Britse Typhoon RAF 29 Sqn Coningsby – Guinnog – CC BY-SA 3.0

De inzet zal naar verwachting de piloten van de RAF de mogelijkheid bieden om luchtgevechten te oefenen met verschillende typen vliegtuigen en tactieken te ontwikkelen om hun zwakke punten uit te buiten, aldus de Britse regering in een verklaring.

De Typhoons, die zondag naar Polen zijn uitgezonden, zullen twee weken in het land blijven en oefenen in het aanvallen van doelen buiten visueel bereik, waarbij verschillende mogelijke gevechtsscenario’s worden gesimuleerd, aldus de website gov.uk.

Ze zullen worden ondersteund door een team van meer dan 50 RAF personeelsleden tijdens de inzet, zei de verklaring.

De inzet komt in de aanloop naar de Warsaw Security Forum conferentie deze week.

De Britse minister van Defensie James Heappey zal de conferentie bijwonen “om te benadrukken dat we Oekraïne moeten blijven steunen en druk op Rusland moeten blijven uitoefenen”, aldus de verklaring.

Op woensdag wordt verwacht dat Heappey troepen zal bezoeken die zijn ingezet in het oosten van Polen en die het Sky Sabre grond-lucht raketsysteem bedienen, dat de Poolse luchtverdediging dicht bij de grens met Oekraïne versterkt.

Het Warsaw Security Forum, dat voor het eerst werd gehouden in 2014, is gericht op trans-Atlantische samenwerking in antwoord op gemeenschappelijke uitdagingen, en brengt hoge defensieambtenaren samen om een forum te bieden voor het bespreken van uitdagingen voor Centraal- en Oost-Europa en de bredere internationale gemeenschap.

Groot-Brittannië is dit jaar het partnerland van het Warsaw Security Forum.

Bron: gov.uk, PAP, warsawsecurityforum.org, polskieradio.pl by (gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl