Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Roemenië gaat grootste deel Oekraïense graanexport afhandelen

Roemenië is van plan om de doorvoer van 60% van de Oekraïense graanexport te faciliteren, zoals onthuld door de Roemeense premier Marcel Ciolacu.

Roemenië
Roemenië gaat grootste deel Oekraïense graanexport afhandelen
Citaatfoto – farm.desigusxpro.com

De toezegging kwam naar voren tijdens een vrijdag in Boekarest ondertekende overeenkomst tussen Ciolacu en zijn Oekraïense ambtgenoot Denys Shmyhal om de samenwerking op het gebied van de Oekraïense export van voedingsmiddelen te versterken.

Tijdens een persbriefing noemde Shmyhal besprekingen over het herstel van de transportinfrastructuur die door Russische aanvallen is beschadigd. De inspanningen zullen ook gericht zijn op het versnellen van grenscontroles om de doorvoer van Oekraïense goederen te versnellen.

Ciolacu sprak zijn intenties uit om de invoer van Oekraïense voedselproducten te vergroten, met als doel het maandelijkse volume te verhogen van 2 miljoen ton naar 4 miljoen. De Roemeense haven Constanța werd aangewezen als draaischijf voor deze export.

“We blijven Oekraïne steunen zolang dat nodig is”, bevestigde Ciolacu.

De ontwikkeling volgt op de terugtrekking van Rusland uit een door Turkije en de VN bemiddelde graanovereenkomst vorige maand, waardoor Oekraïne 32 miljoen ton graan kon exporteren. De recente weigering van Rusland om de deal te verlengen ging gepaard met stakingen op graanfaciliteiten langs de rivier de Donau.

Bron:: PAP, polskieradio.pl by (jh)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl