De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Oekraïense gezant prijst rol Polen in komende vredesbesprekingen

Oekraïense ambassadeur in Warschau heeft Polen’s verwachte deelname aan de multinationale vredesbesprekingen van het weekend in zijn land verwelkomd.

Oekraïense
Oekraïense gezant prijst rol Polen in komende vredesbesprekingen

De Poolse viceminister van Buitenlandse Zaken Paweł Jabłoński bevestigde op maandag dat Polen dit weekend zou deelnemen aan multinationale besprekingen in Jeddah, Saoedi-Arabië om vrede in Oekraïne te bespreken.

De Oekraïense ambassadeur, Vasyl Zvarych, tweette op donderdag dat zijn land “zeer geïnteresseerd is in Polen die deelneemt aan gesprekken over de uitvoering van de vredesformule voorgesteld door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.”

“Dit is ons gemeenschappelijk belang,” zei Zvarych op het X sociale media platform, voorheen bekend als Twitter.

Hij prees “Polen’s rol in de Europese veiligheidsarchitectuur” en Warschau’s bijdrage aan de internationale inspanningen ter ondersteuning van “Oekraïne’s verdediging tegen Russische agressie.”

Oekraïne en haar bondgenoten streven ernaar om wereldwijde steun te krijgen voor een blauwdruk voor vrede in gesprekken die dit weekend worden georganiseerd door Saoedi-Arabië, meldde het persbureau Reuters.

De bijeenkomst begint naar verwachting op vrijdag, met de belangrijkste besprekingen op zaterdag en zondag.

Ambtenaren uit zo’n 40 landen zullen de belangrijkste principes bespreken die ten grondslag liggen aan een vredesregeling om een einde te maken aan de oorlog van Rusland in Oekraïne, aldus Reuters.

Zelensky’s 10-puntenformule voor een vredesregeling omvat oproepen tot volledig herstel van de territoriale integriteit van Oekraïne, volledige terugtrekking van de Russische troepen, bescherming van de voedsel- en energievoorziening, nucleaire veiligheid en vrijlating van gevangenen.

Rusland viel Oekraïne binnen op 24 februari 2022 en startte daarmee de grootste militaire campagne in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

Vrijdag is dag 527 van Ruslands oorlog tegen Oekraïne.

Bron: PAP, Reuters, polskieradio.pl by (gs)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl