Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poetin ‘wil oude Sovjet-invloedssfeer herstellen’

De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft gezegd dat de Russische leider Vladimir Poetin “niet van plan is te stoppen” in Oekraïne en dat hij de oude Sovjet-invloedssfeer in Oost-Europa wil herstellen.

PoetinPoetin ‘wil oude Sovjet-invloedssfeer herstellen’

“Iedereen die denkt dat Vladimir Poetin zal stoppen als hij Oekraïne onder de voet loopt, heeft wat we in Indiana zeggen, nog iets anders op komst,” zei Pence eerder deze week.

Pence voegde eraan toe, verwijzend naar Poetin: “Hij is niet van plan om te stoppen. Hij heeft duidelijk gemaakt dat hij die oude Sovjet-invloedssfeer in Oost-Europa wil herstellen.”

Tijdens zijn toespraak op een gemeentehuisevenement van omroep CNN op woensdagavond zei Pence dat de Verenigde Staten hun steun aan het Oekraïense leger moeten versnellen.

Het is niet onze oorlog, maar vrijheid is onze strijd’.

Uren nadat hij zijn kandidatuur voor de Republikeinse presidentsverkiezingen lanceerde, berispte Pence voormalig president Donald Trump scherp voor het beschrijven van Poetin als een “genie” voor zijn invasie in Oekraïne, in een radio-interview van 2022 februari, meldde CNN.

“Ik ken het verschil tussen een genie en een oorlogsmisdadiger, en ik weet wie de oorlog in Oekraïne moet winnen,” zei Pence, zoals geciteerd door CNN.

Hij voegde eraan toe: “En het zijn de mensen die vechten voor hun vrijheid en vechten om hun nationale soevereiniteit in Oekraïne te herstellen. En Amerika – het is niet onze oorlog, maar vrijheid is ons gevecht. En we moeten de mensen in Oekraïne het vermogen geven om te vechten en hun vrijheid te verdedigen.”

Rusland viel Oekraïne binnen op 24 februari 2022 en startte daarmee de grootste militaire campagne in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

Bron: PAP, CNN, polskieradio.pl by (gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl