Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Russische gezant gehinderd bij eerbetoon

De Russische ambassadeur is verhinderd om bloemen te leggen op de militaire Sovjetbegraafplaats in Warschau door activisten die protesteren tegen de invasie van het Kremlin in Oekraïne, aldus nieuwsberichten.

Russische
De Russische ambassadeur mocht geen bloemen leggen op de herdenkingsbegraafplaats in
Warschau, Polen en werd gedwongen te vertrekken. Citaatfoto -Jason Jay Smart @officejjsmart

Sergiy Andreev arriveerde op de begraafplaats per limousine rond 10:30 uur op dinsdag, om Rusland’s Tweede Wereldoorlog Overwinningsdag te markeren, meldde het Poolse staatspersbureau PAP.

Geflankeerd door beveiligers, probeerde de Russische gezant een rode krans te leggen bij het monument op de begraafplaats ter nagedachtenis van de Sovjet-leger soldaten die sneuvelden bij de bevrijding van Polen van de Duitse bezetting in de jaren 1944-1945, volgens ambtenaren.

Hij werd echter verhinderd door Oekraïense actievoerders van de Euromaidan groep, en door vluchtelingen uit Oekraïne, die hem omsingelden en weigerden hem door te laten, meldde het PAP nieuwsagentschap.

De anti-oorlogsdemonstranten stelden ook een rij Oekraïense vlaggen op voor de ingang van de militaire Sovjetbegraafplaats, vergezeld van kruisen met de namen van slachtoffers van de Russische oorlog tegen Oekraïne en maquettes van gebouwen uit door de oorlog verwoeste Oekraïense steden als Bucha en Bakhmut, aldus de media.

Er was veel politie aanwezig op het terrein, zowel in burger als in uniform, om de openbare orde te beschermen, meldde het persbureau PAP.

Omdat hij het monument niet kon bereiken, legde Andreev de bloemen voor de Oekraïense vlaggen, die aan kleine palen hingen die in de grond waren gegraven, aldus berichten.

De anti-oorlogsactivisten vertrapten de bloemen van de ambassadeur en staken de Russische vlag die eraan vastzat in een nagebouwde raket, meldde het persbureau PAP.

Nadat Andreev het terrein verliet, legde een groep mensen met rood-witte vlaggen en een spandoek van “een vereniging van erfgenamen van Poolse Tweede Wereldoorlog veteranen” bloemen op de Sovjet militaire begraafplaats en zongen het Poolse volkslied, volgens PAP.

Op 9 mei 2022, werd Andreev bespat met rode verf door een anti-oorlog activist toen hij probeerde Rusland’s Dag van de Overwinning te markeren door kransen te leggen bij de graven van Sovjet soldaten op de begraafplaats in de Poolse hoofdstad.

Dinsdag is dag 440 van Ruslands oorlog tegen Oekraïne.

Bron: PAP, Polsat News, polskieradio.pl/ by (pm/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl