De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen geïnteresseerd in toetreding tot NAVO’s nucleair uitwisselingsprogramma

Polen is geïnteresseerd in toetreding tot het nucleair uitwisselingsprogramma van de NAVO, heeft een Poolse presidentiële assistent gezegd.

fgnfgn
Polen geïnteresseerd in toetreding tot NAVO’s nucleair uitwisselingsprogramma

Vorige maand vertelde een ambtenaar van het Witte Huis aan de publieke omroep Poolse Radio dat de Verenigde Staten niet van plan was om kernwapens te stationeren in landen die na 1997 tot de alliantie zijn toegetreden. Polen is sinds 1999 lid van de NAVO.

Maar volgens Jakub Kumoch, de Poolse president’s belangrijkste assistent voor buitenlands beleid, heeft Moskou een NAVO-Rusland overeenkomst uit 1997, die de inzet van permanente NAVO-troepen in Oost-Europa verbiedt, “ongeldig gemaakt” door in februari Oekraïne binnen te vallen.

“We zijn zeer geïnteresseerd in de inzet van NAVO-troepen in Polen en we zijn geïnteresseerd in deelname aan het programma voor nucleair delen,” vertelde Kumoch vrijdag aan de particuliere TV-zender Polsat News.

Nucleair delen is een NAVO-programma dat deel uitmaakt van het nucleaire afschrikkingsbeleid van de alliantie. Het stelt kernkoppen beschikbaar aan lidstaten die zelf niet over dergelijke wapens beschikken. Sinds november 2009 bevinden Amerikaanse kernwapens zich in het kader van nuclear sharing in België, Duitsland, Italië, Nederland en Turkije.

Volgens een bericht deze week van de nieuwsdienst Politico hebben de Verenigde Staten plannen versneld om een verbeterde versie van hun nucleaire zwaartekrachtbom in Europa in te zetten tegen de achtergrond van toegenomen spanningen door de dreigementen van Rusland om een kernwapen te gebruiken in Oekraïne.

Bron: PAP, polskieradio.pl by (jh/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl