Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Historicus beweert Duitser Scholz is ex-marxist

Een historicus heeft beweerd dat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz misschien te zacht is voor Rusland omdat hij een ex-marxist is die openlijk de kant van het Kremlin koos tegen de NAVO in de jaren 1980, heeft een Poolse website gemeld.

Historicus
Historicus beweert Duitser Scholz is ex-marxist
Citaatfoto – Olaf Scholz in Hambrug

In navolging van onthullingen eerder dit jaar gepubliceerd door media waaronder de Britse krant Daily Mail, zei de website tysol.pl dat “Scholz’s ambivalente houding ten opzichte van de oorlog in Oekraïne” niet alleen “twijfels oproept” over de “echte bedoelingen” van zijn land, maar ook schade toebrengt aan “Duitsland’s leiderschap in Europa”.

In een artikel getiteld “The Scholz Files: A Moscow Ally,” beweerde tysol.pl dat, te midden van de Russische agressie tegen Oekraïne, Scholz “veel heeft gedaan om niet te worden vertrouwd als het gaat om zijn intenties.”

De Poolse website betoogde ook dat de Duitse leider “in binnen- en buitenland is bekritiseerd” over zijn houding ten opzichte van de oorlog van Rusland in Oekraïne.

De Duitse historicus Hubertus Knabe schreef in een artikel geplaatst op de website dailymail.co.uk in mei dat “Scholz, zoals velen in de Sociaal Democratische Partij (SPD) van Duitsland, zichzelf presenteert als een milde gemanierde technocraat, en een pragmaticus op centrum-rechts van de partij,” maar “hij heeft een verrassend politiek verleden.”

Knabe beweerde destijds dat Scholz, die opgroeide in Hamburg in West-Duitsland, “niet alleen een overtuigd marxist was, maar ook een fervent aanhanger” van de zogenaamde “vredesbeweging” aan het begin van zijn politieke carrière.

De “vredesbeweging” schilderde de NAVO en Amerika af als “onverantwoordelijke oorlogsstokers”, aldus Knabe.

In veel veiligheidskwesties koos Scholz in de jaren tachtig “openlijk de kant van het Kremlin”, aldus Knabe.

Hij beweerde dat Scholz in essays en toespraken in de jaren tachtig de “agressief-imperialistische NAVO-strategie” en haar “rechtse” aanhangers in zijn eigen centrum-linkse partij “hekelde”.

“Net als veel jonge marxisten in het Westen zag Scholz de NAVO en de Verenigde Staten als de belangrijkste vijand en bedreiging voor de vrede – en niet de USSR,” beweerde Knabe in zijn artikel voor The Daily Mail.

Hij zei ook dat het “vaststaat” dat Scholz actief “samenwerkte” met Oost-Duitse politici en functionarissen in de strijd tussen Oost en West voor de val van het communisme in Europa.

Het is bekend dat Scholz regelmatig naar Oost-Duitsland is gereisd en tussen september 1983 en juni 1988 in totaal negen keer de grens is overgestoken, aldus Knabe.

Hoewel “deze gebeurtenissen lang geleden plaatsvonden” en Scholz’ politieke opvattingen sindsdien “ongetwijfeld” zijn veranderd, “wat sinds de jaren tachtig onveranderd is gebleven … is de imperialistische mentaliteit binnen het Kremlin,” zei Knabe.

Hij voegde eraan toe dat de Russische president Vladimir Poetin, “net als zijn Sovjet-voorgangers, de buurlanden van Rusland het recht op zelfbeschikking wil ontzeggen.”

Historicus Knabe stelde ook dat “Poetin zich in de handen wrijft” terwijl Scholtz “op zijn handen zit” en zijn beloften om wapens naar Oekraïne te sturen niet nakomt.

Bron: tysol.pl, dailymail.co.uk, dw.com, polskieradio.pl by (gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl