Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Rusland “wil het niet opnemen tegen” de NAVO

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft gezegd dat hij gelooft dat Rusland zijn oorlog in Oekraïne niet wil uitbreiden door bijvoorbeeld raketlocaties in NAVO-lid Polen aan te vallen, zo hebben nieuwsverkooppunten gemeld.

Rusland

Rusland “wil het niet opnemen tegen” de NAVO
M142 HIMARS raket systeem – citaatafb: Military Edge

“Als Rusland besluit om een natie aan te vallen die lid is van de NAVO, dan is dat een game changer,” werd Austin geciteerd als zeggend op woensdag, toen hem gevraagd werd over een hypothetisch scenario van de Russische president Vladimir Poetin die een aanval op Polen of een ander land in de regio lanceert.

“Maar als je kijkt naar de calculus van Poetin, is mijn mening … dat Rusland het niet wil opnemen tegen de NAVO alliantie,” zei hij tijdens een hoorzitting voor de US House of Representatives’ Appropriations Subcommittee on Defense, zoals geciteerd door Newsweek magazine.

“Er zijn 1,9 miljoen strijdkrachten in de NAVO,” zei Austin ook, eraan toevoegend dat de NAVO de meest geavanceerde capaciteiten heeft van alle allianties in de wereld in termen van vliegtuigen, schepen en ander wapentuig, meldde Newsweek.

“Dus, dit is een gevecht dat hij [Poetin] echt niet wil hebben en dat zeer snel zou escaleren in een ander soort competitie dat niemand wil zien,” vertelde hij het panel, volgens de website newsweek.com.

Bron: PAP, newsweek.com, Polskie Radio by (gs)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl