Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Amerikaanse troepen permanent in Polen gestationeerd

De Amerikaanse overheid bereidt zich voor om een permanente militaire troepenmacht in Polen in te zetten als reactie op de invasie van Rusland in Oekraïne, aldus mediaberichten op vrijdag.

Amerikaanse
Amerikaanse troepen permanent in Polen gestationeerd
Citaatfoto Twitter.com

Nieuws van de stap werd onthuld door Polen’s polskatimes.pl website, die twee afzonderlijke off-the-record bronnen in de Poolse regering citeerde.

Tot nu toe zijn Amerikaanse soldaten gestationeerd in Polen op een roterende basis, merkte polskatimes.pl op.

Permanente inzet VS in Polen zal worden aangekondigd op de NAVO-top in juni

Het besluit om hun aanwezigheid permanent te maken zal worden aangekondigd op de komende NAVO-top in Madrid op 29-30 juni, meldde de website, een regeringsambtenaar citerend met kennis van de zaak.

Het rapport volgt op herhaalde oproepen van Polen’s topambtenaren, met inbegrip van minister van Defensie Mariusz Błaszczak, voor een permanente Amerikaanse troepenaanwezigheid in het land na de aanval van Rusland op buurland Oekraïne, aldus meldde het portaal.

Washington heeft nog niet besloten over de exacte omvang van de permanente inzet, maar Polen heeft aangedrongen op een 10.500-koppige troepenmacht.

Militaire uitrusting VS wordt al naar Polen overgebracht

Ondertussen, “wordt Amerikaanse militaire hardware al naar Polen verscheept, wat zeer belangrijk is,” vertelde een andere Poolse regeringsfunctionaris de website onder de voorwaarde van anonimiteit.

“Het is belangrijk dat zo veel mogelijk Amerikaanse apparatuur en voorraden, met inbegrip van munitie, wordt ingezet in Polen … het duurt veel langer dan het verplaatsen van soldaten,” zei de bron, zoals geciteerd door polskatimes.pl.

Het Amerikaanse leger bouwt een opslagfaciliteit van 360 miljoen dollar in Powidz in het westen van Polen, nieuws verkooppunten hebben gemeld.

Bron: polskatimes.pl, defence24.pl , polskieradio.pl by (pm/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl