De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Zeven Russische generaals gedood in Oekraïne

Zeven Russische generaals zijn gedood in Oekraïne sinds Vladimir Poetin meer dan een maand geleden het land binnenviel, meldden verschillende nieuws agentschappen, waaronder Polen’s PAP nieuwsagentschap, op zondag.
Zeven

Zeven Russische generaals gedood in Oekraïne
Citaatfoto – Ukraine Weapons Tracker

Lt. Gen. Yakov Rezantsev, die naar verluidt een dag eerder stierf, was de hoogst gerangschikte Russische officier die gedood werd, meldde de ukrinform.net website, het Oekraïense ministerie van defensie aanhalend.

Volgens een online verslag van de BBC zeggen deskundigen dat het lage moreel onder de Russische troepen hoge officieren dichter bij de frontlinie heeft gedwongen.

De BBC citeerde een gepensioneerde Britse legerofficier die zei dat de dood van de generaals wees op een “zeer succesvolle sluipschutterscampagne die de Russische commandostructuren zou kunnen degraderen.”

Russische kolonel gedood door eigen mensen: officieel

Ondertussen is de bevelvoerende officier van de 37e Russische motorgeweerbrigade, een kolonel, blijkbaar gestorven in Oekraïne na te zijn aangevallen door zijn eigen mannen, heeft een Westerse functionaris gezegd, zoals geciteerd in een eerder verslag van de Britse publieke omroep.

Hij werd “opzettelijk overreden door zijn eigen troepen als gevolg van de omvang van de verliezen die door zijn brigade werden geleden,” zei de ambtenaar, volgens de website bbc.com.

Bron: PAP, ukrinform.net, bbc.com,Polskie Radio by (gs) (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl