Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

VN vredesinspanningen steun van Poolse president

De Poolse president heeft woensdag een gesprek gevoerd met de secretaris-generaal van de VN en verklaarde dat hij bereid is om de VN-vredesinitiatieven in Oekraïne te ondersteunen, na de invasie van Vladimir Poetin.
VN

VN vredesinspanningen steun van Poolse president

Polen’s Andrzej Duda en de VN-chef Antonio Guterres bespraken ook de politieke en humanitaire situatie in de nasleep van de Russische aanval op Oekraïne, vertelden ambtenaren aan verslaggevers.

Het gesprek vond plaats op instigatie van Guterres, tweete de president’s buitenlands-beleid adviseur Jakub Kumoch.

Eerder op woensdag ontving Duda twee hoge VN-functionarissen: Antonio Vitorino, die aan het hoofd staat van de Internationale Organisatie voor Migratie, en David Beasley, de uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma.

De ontmoetingen concentreerden zich op de situatie in Oekraïne en aan de Pools-Oekraïense grens, meldde het staatsagentschap PAP nieuwsagentschap.

Beide VN-functionarissen bedankten Polen voor zijn inspanningen om vluchtelingen te helpen en verklaarden dat hun agentschappen Warschau zouden helpen omgaan met de humanitaire crisis, zei het presidentiële kantoor in een verklaring.

Volgens schattingen van de VN, zijn tussen de 2,1 en 2,2 miljoen mensen tot nu toe ontsnapt aan de Russische invasie van Oekraïne, die begon op 24 februari.

Polen meldde op woensdag dat het 1.330.000 mensen had toegelaten die de Russische aanval ontvluchtten.

Bron: PAP, prezydent.pl, Polskie Radio by (pm) (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl