Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Verhoogde alarm over cyber bedreigingen blijft

De Poolse premier heeft het verhoogde alarm over bedreigingen in cyberspace voor de openbare diensten van het land verlengd, te midden van de Russische invasie in Oekraïne.
verhoogde

Verhoogde alarm over cyber bedreigingen blijft

Premier Mateusz Morawiecki verhoogde het alarmniveau eind februari, in een reactie op een escalerende veiligheidscrisis, van één naar drie op een schaal van vier, meldde het staatspersbureau PAP destijds.

Polen’s eerste waarschuwingsniveau wordt aangeduid als ALFA-CRP, het tweede wordt BRAVO-CRP genoemd, het derde staat bekend als CHARLIE-CRP, en het vierde wordt omschreven als DELTA-CRP.

De regering heeft medio februari het laagste ALFA-niveau ingevoerd en het later, na cyberaanvallen in Oekraïne, opgewaardeerd tot niveau drie, CHARLIE.

Dit waarschuwingsniveau blijft van kracht tot 15 maart, aldus het veiligheidscentrum van de regering.

Bescherming van kritieke infrastructuur

De regeringscommissaris voor cyberveiligheid, Janusz Cieszyński, vertelde de media in februari dat “de bescherming van kritieke infrastructuur zal worden opgevoerd” onder het nieuwe waarschuwingsniveau.

“Degenen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van systemen zullen verplicht worden de veiligheidsprocedures te verbeteren, bijvoorbeeld door beheerders 24 uur per dag dienst te laten doen”, aldus Cieszyński.

“Ook zal het nodig zijn om de beschikbare back-up middelen te herzien in termen van hun potentieel gebruik,” voegde hij eraan toe.

Onder Polen’s anti-terreur wetten, is het derde CHARLIE alarm niveau “van toepassing in geval van gebeurtenissen die wijzen op een waarschijnlijk onderwerp van een terroristische aanslag gericht op de openbare veiligheid, de veiligheid van Polen, of de veiligheid van een ander land, waardoor een potentiële dreiging voor Polen ontstaat,” meldde PAP.

CHARLIE kan ook worden ingevoerd wanneer er “geloofwaardige en bevestigde informatie is over een geplande gebeurtenis van een terroristische aard,” volgens het persbureau.

Bron: PAP, Polskie Radio by (tf)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl