De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Wetenschappers in Polen en schimmel tegen darmkanker

Wetenschappers in een onderzoeksteam van de noordoostelijke Poolse stad Białystok zegt dat het een schimmelsoort heeft geïdentificeerd die kankercellen doodt en zou kunnen worden gebruikt om dikke darmkanker te behandelen en te genezen, heeft een krant gemeld.
Wetenschappers

Wetenschappers in Polen en schimmel tegen darmkanker
Heterobasidion annosum – auteur James Lindsey at Ecology of CommansterCC BY-SA 3.0

Met behulp van de nieuwste van de nieuwste technologie, heeft het team gekeken naar mogelijke toepassingen van schimmels die groeien in het nabijgelegen Białowieża oerbos.

“We zijn vooral geïnteresseerd in soorten die dood hout kunnen afbreken,” zei een lid van het team, zoals geciteerd door het dagblad Gazeta Wyborcza.

De wetenschappers hebben een bank van schimmel cel extracten opgezet en deze getest op anti-kanker activiteit, volgens de Poolse krant. Een van de soorten, bekend als heterobasidion annosum, heeft bewezen de replicatie van kankercellen te vertragen en hun sterftecijfer te verhogen, meldde het.

Nu zal het team proberen om de actieve stof te isoleren en, als dat succesvol blijkt, zullen ze proberen om hun onderzoeksresultaten te publiceren in een internationaal tijdschrift.

Vorig jaar kreeg het team, dat bestaat uit wetenschappers van de Medische Universiteit van Białystok en de Technische Universiteit van Białystok, een octrooi dat het in staat stelde zijn project verder te ontwikkelen.

Aangezien voor de studie een solide financiering nodig is, probeert het team nu fondsen te werven voor de volgende fasen van het onderzoek, meldde Gazeta Wyborcza.

Voor zulke waardevolle studies, zou er altijd overheidsgeld moeten zijn. Wat is immers goedkoper, een goed medicijn of iemand met darmkanker lang behandelen?

Bron: Gazeta Wyborcza, Polskie Radio by (pmi/gs)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl