Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Rusland vormt bedreiging voor de internationale orde

De dreiging van Rusland tegen Oekraïne kan de hele internationale orde veranderen, heeft het hoofd van de Europese Commissie Ursula von der Leyen gezegd.
Rusland

Rusland vormt bedreiging voor de internationale orde
Panorama van Moskou Kremlin vanaf Bolshoi Kamenny brug – auteur Минеева Ю. (Julmin) CC BY-SA 1.0

Sprekend op de Veiligheidsconferentie in München op zaterdag, beschuldigde von der Leyen Rusland ook van het negeren van het VN-Handvest, terwijl NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg een beroep deed op het hoofd van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat het land weer in dialoog moet gaan met de NAVO-Raad om het conflict in Oekraïne te voorkomen.

“De wereld heeft vol ongeloof toegekeken naar de grootste troepenopbouw op Europees grondgebied sinds de donkerste dagen van de Koude Oorlog”, zei von der Leyen tegen de conferentie.

“We kunnen dit niet zo laten. We worden geconfronteerd met een schaamteloze poging om de regels van de internationale orde te herschrijven,” zei ze, eraan toevoegend dat Russische en Chinese leiders een “nieuw tijdperk” proberen in te luiden, gebaseerd op “de heerschappij van de sterkste [in plaats van] de rechtsstaat, intimidatie in plaats van zelfbeschikking, dwang in plaats van samenwerking”.

Von der Leyen: er is een robuust pakket van financiële en economische sancties ontwikkeld

In geval van een invasie van Oekraïne dreigde Von der Leyen Rusland met een “robuust” pakket van financiële en economische sancties als reactie op de Russische agressie. “Als het Kremlin toeslaat, kunnen we hoge kosten en ernstige gevolgen opleggen aan de economische belangen van Rusland,” zei von der Leyen.

Ze voegde eraan toe dat “het riskante denken van het Kremlin, dat voortkomt uit een duister verleden, Rusland zijn welvarende toekomst zou kunnen kosten”.

Von der Leyen benadrukte dat in het geval dat het Russische staatsgasbedrijf Gazprom zijn bevoorrading volledig zou stopzetten, het blok “deze winter verzekerd is”, dankzij het feit dat het zijn gasleveranciers heeft gediversifieerd.

“Voorlopig zouden we het Russische gas kunnen vervangen door LNG-leveringen die we van onze vrienden over de hele wereld krijgen”, voegde ze eraan toe.

Bron: PAP / Polskie Radio by (jh) (Englsih version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl