Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Opvoering aanwezigheid van de NAVO in Oost-Europa?

De Poolse president Andrzej Duda zei dat hij op donderdag opvoering had voorgesteld van de militaire aanwezigheid van de NAVO in Oost-Europa tijdens een ontmoeting met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg in Brussel.
opvoering

Opvoering aanwezigheid van de NAVO in Oost-Europa?
Boxer MRAV amfibisch gepantserd verkenningsvoertuig van de Duitse strijdkrachten – foto Heldt / PD

“In verband met de activiteiten van Rusland in de buurt van Oekraïne, heb ik een voorstel gedaan om de paraatheid van de NAVO-troepen in dit deel van Europa te verhogen en te overwegen hun aanwezigheid te versterken, bijvoorbeeld als onderdeel van de Air Policing missie,” vertelde Duda een persconferentie na de gesprekken.

Hij voegde eraan toe dat, te midden van een groeiende dreiging die uitgaat van de opbouw van Russische troepen in de buurt van de Oekraïense grens, dit “alle potentiële agressors” zou “tonen” dat “het bondgenootschap klaar is” en “dat we niet alleen klaar zijn om de NAVO-landen te verdedigen, maar ook aandacht besteden aan de veiligheid van onze bondgenoten buiten het bondgenootschap, met wie we samenwerken, zoals Oekraïne.”

Stoltenberg zei dat de NAVO Rusland oproept om “transparant te zijn, de spanningen te verminderen en te de-escaleren.”

“De NAVO blijft waakzaam, en we blijven Oekraïne politieke en praktische steun bieden”, voegde hij eraan toe.

Volgens de Oekraïense inlichtingendienst heeft Rusland meer dan 90.000 troepen verzameld aan zijn grens met Oekraïne, en zou het zich kunnen voorbereiden op een aanval eind januari of begin februari, heeft de publieke omroep IAR van de Poolse Radio gemeld.

NAVO’s versterkte Forward Presence Battlegroup Polen, opgericht in 2017, is een multinationale battlegroup die bestaat uit eenheden van vier naties: Kroatië, Roemenië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Het bestaat uit ongeveer 1.000 soldaten en wordt geleid door de Verenigde Staten.

Bron: IAR, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl