Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Grenscrisis is “hybride oorlog Belarus tegen de NAVO,”

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken zei op maandag dat een migrantencrisis aan de grens van de Europese Unie met Belarus een “hybride oorlog” is tegen landen aan de oostelijke rand van de NAVO, met inbegrip van Polen en Litouwen.
Grenscrisis

Grenscrisis is “hybride oorlog Belarus tegen de NAVO,”

Zbigniew Rau sprak in Vilnius waar hij een reeks bilaterale en regionale kwesties besprak met zijn Litouwse ambtgenoot Gabrielius Landsbergis.

De twee topdiplomaten spraken over veiligheidsbeleid en maatregelen om de aanhoudende migrantencrisis aan de grens met Wit-Rusland in te dammen, aldus het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sprekend op een gezamenlijke nieuwsconferentie met Landsbergis na de gesprekken, zei Rau dat Polen en Litouwen “een gemeenschappelijk erfgoed en een gemeenschap van waarden delen.”

Hij zei ook dat beide landen “onlangs onder meerdere druk zijn gekomen als gevolg van een hybride oorlog tegen de oostelijke flank van de NAVO.”

Hij vertelde verslaggevers dat de impasse was georkestreerd “door onze buren in het oosten” met behulp van “migranten die speciaal voor dit doel uit verschillende landen in het Midden-Oosten zijn gebracht.”

Rau zei dat Polen en Litouwen samen stonden in het gezicht van deze “gemeenschappelijke dreiging.”

“We zijn in staat om samen veel te bereiken in de geest van volledig begrip, solidariteit en vastberadenheid om deze crisis te overwinnen,” voegde hij eraan toe.

Tijdens zijn verblijf in Vilnius had Rau ook een ontmoeting met de Litouwse president Gitanas Nausėda, premier Ingrida Šimonytė en parlementsvoorzitter Saimas Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Rau’s reis naar Vilnius markeerde 30 jaar geleden dat Polen en Litouwen de diplomatieke betrekkingen herstelden, zei het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Het merkte op dat Polen de onafhankelijkheid van Litouwen van de Sovjet-Unie erkende op 26 augustus 1991 en de twee landen herstelden de diplomatieke betrekkingen op 5 september 1991.

Source: IAR, PAP, gov.pl, Polish Radio

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl