De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Begroting 2022 door Poolse regering goedgekeurd

De Poolse regering heeft dinsdag de begroting van het land voor 2022 goedgekeurd, waarin wordt verwacht dat de economie met 4,6 procent zal groeien, met een beoogde inflatie van 3,3 procent.
begroting

Begroting 2022 door Poolse regering goedgekeurd
foto bankier.pl

Het begrotingstekort van het land zal volgend jaar naar verwachting niet meer dan 30,9 miljard zloty (ongeveer EUR 6,7 miljard, USD 7,8 miljard) bedragen, en het doel voor het algemene overheidstekort is 2,8 procent van het BBP, meldde staatspersbureau PAP.

Verwacht wordt dat de overheidsinkomsten in 2022 in totaal 481,4 miljard zloty zullen bedragen, met uitgaven die zijn vastgesteld op 512,4 miljard złoty.

“De Poolse economie is in goede vorm, maar dit is nog niet de tijd voor begrotingsconsolidatie,” vertelde minister van Financiën Tadeusz Kościński verslaggevers op dinsdag.

Hij voegde eraan toe dat de regering verwacht dat het bruto binnenlands product van het land dit jaar in reële termen met 4,9 procent zal groeien, gevolgd door 4,6 procent groei in 2022.

Kościński heeft eerder het voorstel van de regering voor de begroting van 2022 beschreven als “een antwoord op de behoeften van de Poolse economie,” waarvan hij zei dat het “terugkeerde op het pad van groei na de pandemische crisis.”

De voorgestelde begroting zorgt voor volledige financiering van de belangrijkste projecten van de regering voor sociale bijstand, met inbegrip van haar vlaggenschip “500-plus” kinderbijslag programma en gesubsidieerde schoolbenodigdheden voor kinderen in het hele land, hebben ambtenaren gezegd.

Ondertussen zullen de uitgaven voor gezondheidszorg naar verwachting stijgen tot 5,75% van het BBP en zullen de defensie-uitgaven volgend jaar naar verwachting 2,2% van het BBP bedragen.

Source: PAP, IAR, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl