Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Afghaanse evacués komen aan in Polen

Een groep Afghaanse evacués is zaterdag in de Poolse stad Poznań aangekomen, nu Polen ermee heeft ingestemd om 500 Afghaanse onderdanen voor een periode van drie maanden op te nemen als een gebaar van solidariteit met haar bondgenoten.
Afghaanse

Afghaanse evacués komen aan in Polen

De groep bestaat uit mensen die met de NAVO hebben gewerkt tijdens haar 20-jarige missie in Afghanistan, Michał Dworczyk, een top adjudant van premier Mateusz Morawiecki vertelde verslaggevers op vrijdag.

Ze zullen naar een ziekenhuis worden vervoerd voor een 10-daagse covid-19 quarnantaine.

Vijftig van hen zijn ingesteld om in Polen te blijven, terwijl de rest naar andere bestemmingen zal gaan in het komende kwartaal, voegde hij eraan toe.

Nadat de Verenigde Staten haar terugtrekking uit Afghanistan aankondigde, zwermde de hardline islamistische groep de Taliban over het land en veroverde de hoofdstad Kabul vorige maand.

De NAVO en de EU-landen hebben sindsdien hun personeel en vele lokale bondgenoten uit de Afghaanse hoofdstad geëvacueerd.

In een één week durende militair-civiele evacuatie operatie, heeft Polen in totaal 1.232 mensen uit Afghanistan door de lucht gebracht via het naburige Oezbekistan, vertelde de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Zbigniew Rau deze week op een nieuws conferentie.

Naast het helpen van enkele honderden van haar Afghaanse medewerkers, evacueerde Warschau ook mensen die samenwerkten met geallieerde landen en internationale instellingen zoals het Internationaal Monetair Fonds, volgens ambtenaren.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl