Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Griekse stad gered door Poolse Brandweerlieden

Poolse brandweerlieden zeggen dat ze hebben geholpen een Griekse stad ten westen van Athene te redden van de bosbranden die de bossen rond de hoofdstad van het land hebben geteisterd.
Griekse

Griekse stad gered door Poolse Brandweerlieden
Citaat foto Twitter.com auteur kpt. Piotr Zwarycz / KG PSP

“Gisteren, was de situatie zeer moeilijk,” vertelde de Poolse brandweer commandant Michał Langner aan het staatspersbureau PAP op donderdag.

“De richting van de wind veranderde van west naar zuid, en blies het vuur in de richting van de stad Vilia Attica. De meeste van onze brandweerlieden kwamen in actie om het gebied te beschermen door te voorkomen dat het vuur de gebouwen zou bereiken,” zei hij.

De operatie begon op woensdagmiddag en duurde tot diep in de nacht. Donderdagochtend waren delen van het vuur nog steeds niet onder controle, meldde PAP.

“We zijn er uiteindelijk in geslaagd om het vuur aan de rand van de stad te stoppen”, zei Langner.

“De strijd tegen de vlammen ging de hele nacht door, en vandaag lijkt het erop dat de situatie onder controle is,” voegde hij eraan toe.

Eerder deze maand, heeft Polen meer dan 140 brandweerlieden en meer dan 40 brandweerwagens ingezet ter ondersteuning van de brandbestrijding inspanningen in Griekenland.

Bron: PAP,Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl