Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Szczerski , Polen’s nieuwe VN ambassadeur

De Poolse president’s topadviseur voor buitenlands beleid, Krzysztof Szczerski, is dinsdag teruggetreden uit zijn rol terwijl hij zich voorbereidt om de nieuwe ambassadeur van zijn land bij de Verenigde Naties te worden.
Szczerski

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties – afbeelding MusikAnimal CC BY-SA 4.0

Szczerski werd in juni benoemd als Polen’s nieuwe permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Hij zal zijn functie in New York medio augustus opnemen.

Ondertussen, zal diplomaat Jakub Kumoch hem vervangen in zijn rol als hoofd van President Andrzej Duda’s Bureau voor Internationaal Beleid.

Het bureau, waarvan Szczerski persoonlijk de oprichting overzag, heeft tot doel het Poolse staatshoofd te ondersteunen in zijn werk in de internationale arena.

Kumoch diende tot nu toe als Polen’s ambassadeur in Turkije. Hij was ook de gezant van zijn land naar Lichtenstein en Zwitserland van 2016 tot 2020.

Hij hielp bij de productie van een boek over Poolse diplomaten uit de Tweede Wereldoorlog die 8.000 tot 10.000 Joden van de Holocaust wilden redden door hen te voorzien van valse Latijns-Amerikaanse identiteitsdocumenten.

Het boek belicht de nalatenschap van Aleksander Ładoś, een Pools diplomaat die tijdens de oorlog aan het hoofd stond van een informele groep in Bern, Zwitserland, die paspoorten voor Joden vervaardigde.

De zogenaamde Ładoś-lijst bevat details van mensen van Joodse afkomst die valse paspoorten ontvingen van Poolse diplomaten met de bedoeling hen te redden van de Duitse nazi’s.

Bron: PAP / Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl