Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Baltic Pipe vergunning door Denemarken ingetrokken

De Poolse regering analyseert het besluit van Denemarken om een milieuvergunning in te trekken voor het Deense deel van het Baltic Pipe gaspijpleiding project, heeft een ambtenaar in Warschau gezegd.
Baltic Pipe

Baltic Pipe vergunning door Denemarken ingetrokken
Het leggen van een aardgasleiding – auteur Niteshift / CC BY-SA 3.0

“We zijn de situatie aan het analyseren om verdere stappen te kunnen plannen,” vertelde Michał Dworczyk, stafchef van Polen’s premier Mateusz Morawiecki, de media eind vorige week.

Hij sprak nadat de Deense netbeheerder Energinet op donderdag zei dat de bouw van de Baltic Pipe, een pijpleiding ontworpen om Polen te verbinden met de Noorse gasvelden, was stilgelegd in Denemarken na de intrekking van de milieuvergunning als gevolg van bezorgdheid over wilde dieren.

Denemarken’s Bureau voor Milieubescherming had bezorgdheid over de impact op beschermde muizen en vleermuis soorten aangehaald om haar besluit te steunen om de bouw van de pijpleiding in Denemarken te stoppen, zei Energinet.

Terwijl het besluit geen invloed heeft op andere secties van de geplande pijpleiding, betekent het een tegenslag voor Polen’s energiezekerheid inspanningen en kan het project vertragen. Warschau heeft op de pijpleiding gerekend om te helpen haar afhankelijkheid van Russische energiebronnen te beperken.

Dworczyk vertelde staatsomroep TVP op vrijdag dat het project tot doel had Polen’s “energie-onafhankelijkheid” te waarborgen en zei dat de regering het Deense besluit aan het bestuderen was.

Vice-minister van Buitenlandse Zaken Marcin Przydacz heeft de publieke omroep Poolse Radio verteld dat “het in het belang van Polen en Centraal Europa als geheel is” om de Baltische pijp zo snel mogelijk te bouwen.

De Baltic Pipe is ontworpen om Noorwegen’s offshore aardgas uit de Noordzee via Denemarken naar Polen te brengen.

Het project om de pijpleiding te bouwen, gepland voor voltooiing in de herfst van 2022, maakt deel uit van Warschau’s inspanningen om de gasvoorziening te diversifiëren en ’s lands energie-afhankelijkheid van Rusland te verminderen.

Bron: IAR, PAP, Reuters, energetyka24.com, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl