De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Kandidaat voor bondskanselier verwerpt Nord Stream 2

De Groene kandidaat voor de Duitse bondskanselier heeft zich krachtig verzet tegen de Nord Stream 2 gaspijpleiding die onder de Oostzee vanuit Rusland naar haar land wordt aangelegd, meldt een Poolse website.
kandidaat

Kandidaat voor bondskanselier Annalena Baerbock verwerpt Nord Stream 2 – auteur Stefan Kaminski-CC BY-SA 4.0

In een recente verklaring voor de denktank van de Atlantische Raad bekritiseerde Annalena Baerbock de Duitse leider Angela Merkel omdat ze niet duidelijk de kant van de Midden-Europese landen had gekozen toen ze hun bezorgdheid uitten over de controversiële gaslink, meldde de energetyka24.com.

De Duitse politica vertelde de in de VS gevestigde denktank dat het inconsequent was van de regering in Berlijn om Nord Stream 2 te steunen te midden van voortdurende inspanningen om Europa onafhankelijk te maken van de Russische gasvoorziening, aldus energetyka24.com.

De verklaring van Baerbock komt op een moment dat de regering van President Joe Biden naar manieren zoekt om het bijna voltooide energieproject, dat een belangrijke financiële en geopolitieke zegen voor Moskou zou kunnen zijn, te dwarsbomen, volgens een rapport van de nieuwsdienst Politico van vorige maand.

Een hooggeplaatste Duitse politicus riep in maart op tot een bouwmoratorium op het Nord Stream 2-project, volgens een destijds rapport van energetyka24.com.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken waarschuwde in maart dat de Nord Stream 2-pijpleiding die wordt aangelegd van Rusland naar Duitsland de belangen van een aantal NAVO-bondgenoten, waaronder Polen, zou kunnen ondermijnen.

Tijdens een bezoek aan het NAVO-hoofdkwartier in Brussel zei Blinken dat Biden “vindt dat de pijpleiding een slecht idee is, slecht voor Europa, slecht voor de Verenigde Staten.”

Nord Stream 2, ontworpen om de capaciteit van de bestaande onderzeese gaspijpleiding van Nord Stream te verdubbelen, zal naar verwachting ongeveer 55 miljard kubieke meter Russisch aardgas per jaar rechtstreeks naar Duitsland onder de Oostzee sturen en daarbij de Baltische staten, Polen en Oekraïne omzeilen.

Polen heeft de gasverbinding sterk bekritiseerd uit bezorgdheid dat de pijpleiding de Europese Unie afhankelijker zal maken van Russisch gas.

Bron: energetyka24.com/ Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl