De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Zanger Krzysztof Krawczyk overlijdt op 74-jarige leeftijd

De beroemde Poolse zanger, gitarist en componist Krzysztof Krawczyk is op 74-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn manager Andrzej Kosmala maandag laten weten.
Krawczyk

Krzysztof Krawczyk (2018) – auteur Januarybratek – CC BY-SA 4.0

Enkele dagen geleden verliet Krawczyk het ziekenhuis, waar hij was opgenomen met het coronavirus.

Het staatspersbureau PAP meldde dat hij overleed aan COVID-19 complicaties verergerd door zijn onderliggende medische aandoeningen.

Krawczyk’s artistieke carrière omspande meer dan 50 jaar. Hij reisde veel op concerttournee in Europa en daarbuiten, en had een reeks hits.

Hij was een veelzijdig artiest, met een grote verscheidenheid aan genres, van pop tot R&B, swing, soul, jazz, rock’n’roll en country.

Hij was ook in staat het publiek te verbazen met kerstliederen, religieuze en folkloristische liederen, reggae en zigeunermuziek, en werd zelfs de “Poolse Elvis” genoemd.

Hij maakte zijn debuut in 1963 met de cult Trubadurzy (Troubadours) band. In 1971 debuteerde hij als solo-artiest.

Vanaf 1980 woonde en trad hij jarenlang op in de Verenigde Staten, vooral in Las Vegas.

In 2000 zong hij voor de in Polen geboren Paus Johannes Paulus II op het Sint-Pietersplein. Uit een enquête bleek dat hij op dat moment de populairste Poolse zanger was.

Premier Mateusz Morawiecki bracht hulde aan Krawczyk, schrijvend op sociale media: “Er is waarschijnlijk niemand in Polen die zijn werk niet kent. Dank u voor dat. Rust in vrede.”

Bron: IAR/PAP, Radio Polskie

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl