Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen ontvangt 315.000 doses Moderna vaccin

Een zending van ongeveer 315.000 doses van het Moderna COVID-19 vaccin is woensdagavond in Polen aangekomen, maakten functionarissen bekend.
vaccin

Flesjes met het Moderna COVID-19 vaccin zitten op een tafel ter voorbereiding op vaccinaties op Kadena Air Base, Japan, 4 januari 2021. Als onderdeel van de DoD-strategie voor het prioriteren, verspreiden en toedienen van het COVID-19-vaccin. (Foto van de Amerikaanse luchtmacht door Airman 1st Class Anna Nolte) CC0

De zending werd overgebracht naar de magazijnen van het Regering Strategisch Reserve Agentschap, vanwaar het zal worden gedistribueerd naar vaccinatieplaatsen in het hele land, aldus functionarissen.

Een dag eerder werd een nieuwe voorraad van ongeveer 670.000 doses van het AstraZeneca-Oxford University COVID-19 vaccin geleverd aan Polen, vertelde Michał Kuczmierowski, hoofd van het Regering Strategisch Reserve Agentschap aan de media.

Maandag bereikten ongeveer 507.000 doses van het Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin het land.

Deze maand zullen naar verwachting tot 7 miljoen vaccindoses van verschillende producenten worden geleverd, ongeveer evenveel als tijdens de eerste drie maanden van het jaar, aldus ambtenaren.

Polen kondigde deze week een plan aan om zijn inentingsdrang te intensiveren te midden van een verwachte toename van de aanvoer van COVID-19 vaccins.

Bron: IAR, PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl