Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Wordt Novavax vaccin geproduceerd door Pools bedrijf?

Het Poolse biotechnologiebedrijf Mabion heeft een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse geneesmiddelenmaker Novavax voor de productie van een COVID-19 vaccin, kondigden ambtenaren op woensdag aan.
Novavax

Wordt Novavax vaccin geproduceerd door Pools bedrijf?

Het Poolse Ontwikkelingsfonds (PFR), een door de staat beheerd investeringsvehikel, zal helpen bij de financiering van het project, vertelde haar CEO Paweł Borys aan de media.

Hij voegde eraan toe dat als gevolg daarvan Polen zou toetreden tot de groep van landen waar COVID-19 vaccins worden geproduceerd.

Mabion zei dat het een overeenkomst had gesloten met Novavax voor de overdracht van knowhow in het tweede kwartaal van dit jaar en voor technologietests om een antigeen te produceren voor een COVID-19 kandidaat-vaccin.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het ook een overeenkomst had ondertekend met het Poolse Ontwikkelingsfonds op grond waarvan dit laatste tot 40 miljoen złoty (8,8 miljoen EUR, 10,6 miljoen USD) zou investeren om de productiecapaciteit van Mabion te verhogen.

Een Novavax vaccin is momenteel in het proces van registratie door het Europees Geneesmiddelenbureau, de EU’s geneesmiddelen regelgever, meldde Polen’s PAP nieuwsagentschap.

Bron: PAP, mabion.eu, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl