De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Voetgangers krijgen nieuwe verkeersveiligheidsregels

Voetgangers in Polen mogen niet in hun gsm-schermen staren terwijl ze de straat oversteken volgens nieuwe regels die maandag door president Andrzej Duda van kracht zijn geworden.
Voetgangers

Voetgangers wachten bij een oversteekplaats in een stad – lbokel Pixabay.com CC0

De stap is bedoeld om de veiligheid op de notoir gevaarlijke wegen van het land te verbeteren.

Volgens een andere wetswijziging zullen automobilisten voorrang moeten geven aan mensen die net op een oversteekplaats voor voetgangers stappen, en aan degenen die er al op lopen.

Automobilisten zullen ook afstand moeten houden van de voorligger op snelwegen en autowegen, een stap die bedoeld is om bumperkleven te voorkomen – een veel voorkomend verschijnsel op Poolse wegen.

De Poolse regering heeft vorige maand groen licht gegeven voor een nieuwe veiligheidsactie om het hoge aantal verkeersdoden in het land te verlagen.

Premier Mateusz Morawiecki zei destijds dat het programma voor veilige wegeninfrastructuur van 2,5 miljard złoty (555 miljoen euro, 675 miljoen dollar) het aantal ongevallen zou verminderen.

Bijna 2.500 mensen stierven vorig jaar op de wegen van het land, meldde de Poolse omroep. Het voegde eraan toe dat het aantal voetgangers dat in Poolse straten om het leven komt, het hoogste is van Europa.

Bron: PAP, Radio Polskie {English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl