De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Premier wil snelle goedkeuring van Johnson vaccin

Polen’s eerste minister heeft er bij de EU’s uitvoerende macht en het blok’s medicijn regelgevende instantie op aangedrongen om snel een COVID-19 vaccin goed te keuren ontwikkeld door US medicijn maker Johnson & Johnson.
vaccin

Premier wil snelle goedkeuring van Johnson vaccin – auteur Psychonaught CC0

Polen, dat manieren zoekt om het inenten van burgers te versnellen temidden van een piek in coronavirus gevallen, heeft 16 miljoen doses van het Johnson & Johnson vaccin besteld.

“Elke dag telt!

“Geen tijd te verspillen! Elke dag telt!” schreef de Poolse premier Mateusz Morawiecki op donderdag op sociale media, precies een jaar sinds de eerste COVID-19 infectie werd gemeld in Polen.

Hij voegde eraan toe dat het nieuwe vaccin van Johnson & Johnson reeds was goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten.

Het Europees Geneesmiddelenbureau, de geneesmiddelenregulator van de EU, zal naar verwachting op 11 maart een advies uitbrengen over de goedkeuring van het vaccin van Johnson & Johnson in het kader van een spoedige herziening.

Johnson & Johnson heeft gezegd dat het klaar is om te beginnen met de distributie van zijn injecties in de EU in het tweede kwartaal van 2021.

Ondertussen heeft het Poolse biotechnologiebedrijf Mabion een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse geneesmiddelenmaker Novavax om een COVID-19 vaccin te produceren, kondigden ambtenaren op woensdag aan.

De Europese Unie, waarvan Polen deel uitmaakt, heeft deals gesloten om vaccins te verkrijgen van Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, CureVac, Sanofi-GSK, en Johnson & Johnson.

Polen meldde donderdag 15.250 nieuwe coronavirus infecties en 289 meer sterfgevallen, wat het totaal aantal gevallen tijdens de pandemie op 1.750.659 brengt en het aantal dodelijke slachtoffers op 44.649.

Bron: PAP/IAR / Radio Polskie (English version)

Zoals gewoonlijk zit Morawiecki er weer eens naast, het vaccine is niet ontwikkeld door US medicijn maker Johnson & Johnson, maar door haar dochter Janssen Biologics in Leiden>

Jansen een biotechnologiebedrijf dat gespecialiseerd is in vaccins en biofarmaceutische technologieën. Het is ontstaan toen Johnson & Johnson het Nederlandse biotechbedrijf Crucell uit Leiden overnam en onderbracht in hun farmaceutische divisie.

Dit is dus wel even iets anders dan dat het in Amerika ontwikkeld is. De eer gaat naar Leiden.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl