Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

De Poolse president praat met de Chinese leider

De Poolse president Andrzej Duda heeft met de Chinese leider Xi Jinping gesproken over een mogelijke aankoop van Chinese COVID-19 vaccins, zei een topassistent maandag.

president

Een mogelijke deal over de vaccins zal onderworpen zijn aan “verdere regelingen op intergouvernementeel niveau”, zei Duda’s assistent, Krzysztof Szczerski.

Hij voegde eraan toe dat Duda het onderwerp vaccins op verzoek van de Poolse premier Mateusz Morawiecki aansneed tijdens telefoongesprekken met de Chinese president Xi Jinping.

Morawiecki kondigde in december aan dat zijn regering vaccins voor zijn land had verkregen van zes vooraanstaande internationale geneesmiddelenfabrikanten.

De Europese Unie, waarvan Polen deel uitmaakt, heeft deals gesloten om vaccins veilig te stellen van Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, CureVac, Sanofi-GSK en Johnson & Johnson.

Vertragingen in leveringen

Maar Poolse politici hebben hun frustratie geuit over vertragingen bij leveringen.

Morawiecki riep vorige week de uitvoerende macht van de EU, de Europese Commissie, op om haar macht aan te wenden om ervoor te zorgen dat de overeenkomsten door internationale geneesmiddelenfabrikanten tijdig worden uitgevoerd.

Volgens functionarissen waren sinds maandag meer dan 3,3 miljoen vaccinaties tegen het coronavirus toegediend in Polen, waaronder meer dan 2,1 miljoen eerste doses en bijna 1,2 miljoen tweede doses.

Polen meldde maandag 4.786 nieuwe besmettingen met het coronavirus en 24 extra sterfgevallen, waarmee het totale aantal gevallen tijdens de pandemie op 1.711.772 en het aantal doden op 43.793 komt.

Bron: PAP/IAR / Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl