Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen’s COVID-19-gevallen omhoog in een nieuwe trend,

De Poolse minister van Volksgezondheid waarschuwde maandag dat het dagelijkse aantal nieuwe COVID-19-infecties in zijn land begint te stijgen in een zorgwekkende nieuwe trend, terwijl ambtenaren onverantwoordelijk gedrag van de menigte veroordeelden nadat de maatregelen waren versoepeld.
trend

Citaat Foto met de camera – Krupówki Dolne in Zakopane om 01:00, het was weer rustig – promenade zicht – webcamera.pl

Polen meldde maandag 2.543 nieuwe besmettingen met het coronavirus en 25 meer doden, gemeten op zondag, waarmee het totale aantal gevallen tijdens de pandemie op 1.591.497 en het aantal dodelijke slachtoffers op 40.832 komt.

Minister van Volksgezondheid Adam Niedzielski zei tegen verslaggevers: “Er is een trend die zich al vele, vele weken niet heeft voorgedaan. Omdat we tot nu toe vooral een afname van het dagelijkse aantal infecties hebben gezien.”

Gewelddadige scènes

Ondertussen veroordeelde de officiële leider van de inentingscampagne van de regering de “absolute onverantwoordelijkheid” van luidruchtige menigten tijdens het weekend in het populaire zuidelijke bergresort Zakopane.

Bezoekers stroomden naar de stad nadat hotels en skipistes vrijdag weer open mochten gaan vanwege tekenen van een vertraging in de verspreiding van het coronavirus.

Enkele duizenden kwamen zaterdag naar buiten in de straten van de stad, met door alcohol gedreven gevechten, meldde het staatspersbureau PAP.

De politie werd opgeroepen bij tientallen incidenten, terwijl feestgangers in de bekende Krupówki-straat in Zakopane een geïmproviseerde dans begonnen.

De hoogste assistent van de premier, Michał Dworczyk, die de vaccinatiecampagne van de regering leidt, zei: “De beperkingen zijn voor een periode van twee weken opgeheven en als de situatie verslechtert, kunnen ze terugkomen.”

Hij voegde eraan toe: “Dit soort evenementen [in Zakopane] vormen een reëel risico dat er steeds meer [COVID-19] gevallen zullen zijn, en als gevolg daarvan zullen we sommige takken van de economie weer moeten sluiten.”

Bron: PAP/IAR / Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl