De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Driekwart van de Polen wil zich laten vaccineren tegen COVID-19

Bijna driekwart van de Polen, of 74,8 procent, wil zich laten vaccineren tegen het coronavirus, zo blijkt uit een nieuwe enquête.

vaccineren

Ondertussen heeft 17,2 procent dergelijke plannen niet, volgens de studie van opiniepeiler United Surveys.

Hiervan is 3 procent sterk tegen het idee gekant en 14,2 procent zegt waarschijnlijk geen COVID-19-prik te zullen krijgen.

De resterende 8 procent is onbeslist, zo bleek uit het onderzoek, volgens een verslag van de particuliere omroep RMF FM.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van de omroep en het dagblad Dziennik Gazeta Prawna, en werd op 5 februari uitgevoerd bij een steekproef van 1.000 respondenten met gebruikmaking van de CATI-methode (Computer Assisted Telephone Interviewing), meldde de website rmf24.pl.

In een eerdere studie van dezelfde onderzoeker een paar weken eerder, was het aantal mensen dat verklaarde van plan te zijn een vaccin te ontvangen zeven procentpunten lager, volgens de website rmf24.pl.

Ongeveer 6.000 vaccinatie plunten zijn beschikbaar terwijl Polen haar COVID-19 inentingscampagne uitrolt.

Vanaf dinsdag, waren landelijk een totaal van 1.688.465 coronavirus vaccin injecties toegediend, volgens gegevens vrijgegeven door de ambtenaren.

Bron: PAP, rmf24.pl, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl