Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Dit weekend dansen op straat in Zakopane

Menigte in vakantieoorden zoals Zakopane tijdens het eerste weekend met ontspannen COVID-19-beperkingen, omdat de lokale politie de drukste tijd in maanden meldt
Zakopane

Citaat Foto met de camera – Krupówki Dolne in Zakopane – promenade zicht – webcamera.pl

Duizenden Polen brengen het weekend door in toeristische resorts, nadat hotels en skipistes in Polen vrijdag mochten heropenen nadat de regering de COVID-19 beperkingen gedeeltelijk had versoepeld.

De versoepeling werd eerder deze maand aangekondigd te midden van tekenen van een vertraging in de verspreiding van het coronavirus.

De berghoofdstad van Polen, Zakopane, zag opnieuw drukte, vooral met de extra attractie van de internationale wedstrijd schansspringen van de World Cup-serie dit weekend, evenals Valentijnsdag. Het resort beschikt formeel over 40 duizend bedden en hoewel de COVID-19-voorschriften bepalen dat slechts 50% kan worden gevuld, zeiden hoteleigenaren dat dit vrijwel binnen enkele uren na de persconferentie van de regering waarop de onrust werd aangekondigd, werd verkocht.

Het losmaken van COVID-19 blokkeringen duurt twee weken en wordt daarna opnieuw beoordeeld.

Restaurants zijn echter nog steeds gesloten voor bezoekers.

Ondertussen meldde de politie in Zakopane hun drukste nacht in maanden, noemde tientallen incidenten in hotels en pensions, vechtpartijen en straatgevechten, dronkaards en zelfs een geïmproviseerde dans in de iconische Krupówki-straat van het resort.

De lokale politie van Zakopane zei dat ze verwachten dat het zaterdagavond vergelijkbaar druk zal zijn.

Bron: PAP, IAR, Radio Polskie (english version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl