Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse premier dringt er bij herstelde COVID-19 patiënten op aan om plasma te doneren

De Poolse premier heeft er bij de overlevenden van het coronavirus op aangedrongen om bloedplasma te doneren om ernstig zieke patiënten te helpen te midden van een piek in de COVID-19 pandemie.
plasma

een zak met een eenheid vers ingevroren plasma – auteur – DiverDave – CC BY-SA 3.0

In een boodschap op de sociale media zei Mateusz Morawiecki in het weekend dat “de herfstgolf van het coronavirus harder heeft geslagen dan alle scenario’s hadden kunnen voorzien”.

Hij voegde eraan toe dat landen over de hele wereld worstelen met stijgende infecties en sterfgevallen.

In een opname die op Facebook werd gepost, sloot Morawiecki zich aan bij de artsen in hun oproepen aan overlevenden om bloed en plasma te geven om de behandeling van mensen die met het SARS-CoV-2-virus besmet zijn te helpen.

“Totdat een effectief vaccin is uitgevonden, is bloed een van de methoden die kunnen helpen de ziekte te vertragen en zo misschien het leven van mensen te redden,” zei Morawiecki op zaterdag.

“Ik wil een beroep doen op iedereen die hersteld is. Geef alsjeblieft bloed als je kunt. Door bloeddonor te worden en plasma te geven, helpt u levens te redden”, voegde hij eraan toe.

Artsen zeggen dat het plasma van mensen die zijn hersteld van het coronavirus antilichamen bevat die ernstig zieke patiënten kunnen helpen de infectie te bestrijden.

Een totaal van 546.425 mensen zijn positief getest voor de ziekte COVID-19 in Polen sinds het begin van de pandemie, en 7.872 zijn gestorven in verband met het coronavirus tot nu toe, zeiden ambtenaren op zondag.

Inmiddels zijn 209.363 patiënten in het hele land hersteld van de ziekte, volgens het Poolse ministerie van Volksgezondheid.

Bron: PAP, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl