Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

De eerste partij COVID-19-vaccins kan volgende maand in Polen aankomen

Een eerste partij van de nieuw ontwikkelde COVID-19 vaccins kan al volgende maand in Polen aankomen, heeft een viceminister van Volksgezondheid gezegd, temidden van optimistische voortgangsrapporten van verschillende internationale medicijnmakers.

vaccins

Waldemar Kraska vertelde de Poolse Radio van de openbare omroep dat verscheidene nieuwe vaccins de Poolse markt in het eerste trimester van 2021 zouden moeten raken, met de eerste levering die waarschijnlijk het land in December zal bereiken.

Hij merkte op dat een aantal internationale farmaceutische bedrijven het werk aan hun eigen vaccins tegen COVID-19 aan het afronden waren.

In de nabije toekomst, zouden deze nieuwe vaccins voor algemeen gebruik moeten worden vrijgegeven door globale en Europese drugregelgevers, zei Kraska.

Na ervoor te hebben gezorgd dat deze producten veilig zijn, zal de regering proberen zoveel mogelijk Polen te overtuigen om zich te vaccineren tegen COVID-19, voegde hij eraan toe.

Kraska vertelde ook aan de Poolse Radio dat er een speciaal team aan het werk was op zijn ministerie om de logistiek van een landelijke COVID-19 vaccinatiecampagne in kaart te brengen.

Een inentingsplan moet medio december klaar zijn, zei hij deze week.

De Poolse minister-president zei vorige week dat miljoenen vaccins tegen het coronavirus waarschijnlijk de volgende lente zijn land zullen bereiken als onderdeel van een Europese overeenkomst met medicijnmakers.

De Europese Unie bereikte in het midden van vorige week een overeenkomst om tot 300 miljoen dosissen van een potentieel coronavirus vaccin te kopen van de farmaceutische firma Pfizer uit de V.S. en zijn Duitse partner BioNTech.

Premier Mateusz Morawiecki zei afgelopen vrijdag dat zijn regering een werkgroep heeft opgericht met deskundigen van Pfizer te midden van inspanningen om zo snel mogelijk een COVID-19-vaccin beschikbaar te stellen aan de Polen.

Eind vorige week sprak Morawiecki ook met stafmedewerkers van het wereldwijde farmaceutische bedrijf AstraZeneca als onderdeel van de inspanningen om een COVID-19 vaccin voor Polen te beveiligen, heeft staatsagentschap PAP verslag uitgebracht.

Ondertussen, kondigde de medicijnmaker Moderna uit de V.S. op Maandag aan dat zijn experimenteel vaccin 94.5 percenten efficiënt is in het verhinderen van COVID-19 gebaseerd op tussentijdse gegevens van een recent-stadium proef.

De Europese Commissie heeft dinsdag toestemming gegeven voor een overeenkomst met het Duitse biotechbedrijf CureVac om tot 405 miljoen doses van zijn potentiële COVID-19-vaccin voor Europese burgers veilig te stellen.

EU-ambtenaren hebben de hoop uitgesproken dat er spoedig een overeenkomst met Moderna wordt gesloten.

Uit de gegevens die donderdag zijn gepubliceerd bleek dat het potentiële COVID-19-vaccin van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford een sterke immuunreactie veroorzaakte bij oudere volwassenen, waarbij onderzoekers verwachtten dat de resultaten van de laattijdige proef met Kerstmis zouden worden vrijgegeven, zo meldde het persbureau Reuters.

Bron: IAR, Reuters, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl