Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen’s Świątek gaat naar de Franse open kwartfinales.

De Poolse tennisster Iga Świątek heeft de kwartfinales van het Franse Open toernooi in Parijs bereikt, met een schok 6-1, 6-2 overwinning op zondag tegen topgeplaatste Simona Halep uit Roemenië.

“Ik ben verbaasd dat ik dit kon doen,” gaf Świątek toe na het beëindigen van de 17-match winning streak van Halep die de overweldigende favoriet was. “Ik had het gevoel dat ik een geweldige wedstrijd speelde”, werd Świątek geciteerd zoals het persbureau AFP op zondag zei.

Świątek, die in haar eerste kwartfinales bij de majors zal spelen, slaagde er op verbluffende wijze in om de tabellen te draaien, aangezien ze vorig jaar slechts één wedstrijd tegen Halep in dezelfde fase van het toernooi kon winnen, waarbij ze in slechts 45 minuten werd ingepakt.

“Vorig jaar was ik niet ervaren genoeg, het was mijn eerste wedstrijd in een groot stadion, dus ik was een beetje gestrest,” zei Świątek zoals geciteerd door AFP. “Maar ik heb sindsdien veel vooruitgang geboekt…Nu kan ik de druk aan,” voegde ze eraan toe.

Świątek neemt het vervolgens op tegen de Italiaanse qualifier Martina Trevisan, die zondag het Nederlandse vijfde reekshoofd Kiki Bertens versloeg, voor een plaats in de halve finale.

Świątek kwam de vierde ronde binnen met een straight-set 6-3, 6-2 overwinning op vrijdag tegen Eugenie Bouchard uit Canada. Woensdag versloeg ze Hsieh Su-Wei uit Taiwan met 6-1, 6-4 in hun tweede ronde in het Roland Garros-stadion in Parijs.

De Poolse, de 2018 junior Wimbledon-kampioen, staat op de wereldranglijst nr. 54 door de Women’s Tennis Association (WTA). Ze bereikte de vierde ronde van de French Open van vorig jaar.

Bron: AFP, thenews.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl