De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Steenkoolmijnen in Polen worden tegen 2049 gesloten onder deal met stakers

De steenkoolmijnen in Polen zullen tegen 2049 worden gesloten in het kader van een brede deal, die vrijdag werd ondertekend tussen de regering en stakers over de transformatie van de mijnindustrie in het land.

steenkoolmijnen

Artur Soboń, het hoofd van een regeringsdelegatie die onderhandeld heeft met vakbondsleden te midden van een ondergronds protest van mijnwerkers, zei dat de overeenkomst een “eerlijke weg naar de transformatie van de Poolse mijnbouw- en energie-industrie” schetst.

Polen is sterk afhankelijk van steenkool en streeft ernaar de uitstoot die het milieu schaadt te verminderen zonder dat dit leidt tot een enorm banenverlies in zijn mijnbouwsector.

Dominik Kolorz, van de vakbond Solidariteit, was verheugd over het akkoord van vrijdag, hoewel hij zei dat dit in de praktijk het einde van de Poolse mijnindustrie op lange termijn zou betekenen.

De deal maakt een einde aan de ondergrondse protesten die sinds maandag aan de gang zijn in mijnen van de mijngroep Polska Grupa Górnicza, meldde het staatspersbureau PAP.

Het bedrijf zei dat er vrijdagochtend 215 arbeiders deelnamen aan de protesten.

Eerder waren de regering en vakbondsleden het erover eens dat mijnwerkers banen in de mijnen zouden zijn gegarandeerd tot ze met pensioen gaan.

Bron: PAP/IAR / Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl