Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

EU-leidinggevende geeft groen licht fusie Poolse PKN Orlen en Lotos

Het dagelijks bestuur van de EU heeft dinsdag het groene licht gegeven voor een fusie van de twee grootste Poolse brandstofbedrijven, PKN Orlen en Lotos, maar heeft wel een aantal voorwaarden gesteld.

Orlen

Daniel Obajtek, CEO van PKN Orlen, zei dat de fusie noodzakelijk was voor Orlen, Lotos en voor de Poolse economie als geheel.

“Er is in Polen geen ruimte voor twee van dergelijke concerns. We moeten ons heel snel ontwikkelen en investeren, en we kunnen geen dubbele investeringen doen”, zei hij tegen de verslaggevers.

PKN Orlen, de grootste olieraffinaderij van Polen, heeft vorig jaar de Europese Commissie – de uitvoerende tak van de Europese Unie waarvan Polen deel uitmaakt – formeel gevraagd om de overname van de Lotos-groep, het Poolse raffinagebedrijf nr. 2, in goede banen te leiden.

De Commissie verklaarde dat zij bezorgd was dat de fusie de concurrentie in de levering van brandstoffen en aanverwante markten in Polen en de buurlanden zou kunnen verminderen.

Maar op dinsdag kondigde zij aan dat zij de stap had goedgekeurd, op voorwaarde dat Orlen aan een aantal voorwaarden voldoet, waaronder de verkoop van 30 procent van de aandelen in een Lotos-raffinaderij.

Verwijzend naar de geplande fusie, zei de Poolse Eerste minister Mateusz Morawiecki vorig jaar dat “alle ontwikkelde landen hun activa lang geleden op een dergelijke manier hebben samengevoegd”.

Source: PAP, Polish Radio

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl