De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen’s COVID-19 gevallen naar 4.413, sterfgevallen naar 107

Een totaal van 4.413 mensen hebben positief getest voor de COVID-19 ziekte in Polen, met 107 sterfgevallen van het coronavirus tot nu toe, zeiden ambtenaren op maandagmiddag.
COVID-19

Cross-sectional model of a coronavirus –auteur https://www.scientificanimations.com – CC BY-SA 4.0

Het aantal nieuwe virusgevallen is met 311 gestegen ten opzichte van de vorige dag, terwijl het aantal doden is gestegen met 13, volgens het Poolse ministerie van Volksgezondheid.

De eerste besmetting werd bevestigd door de Poolse autoriteiten op 4 maart, terwijl de eerste coronavirus doden van het land werden aangekondigd op 12 maart.

Polen heeft een “staat van epidemie” afgekondigd en zijn grenzen tijdelijk gesloten voor niet-ingezetenen om de verspreiding van de COVID-19 ziekte te beteugelen.

Internationale lijnvluchten en passagiersverbindingen werden op 15 maart geschorst. De regering is toen begonnen met het charteren van speciale vluchten om de Polen in het buitenland te helpen naar huis terug te keren.

In een andere poging om de verspreiding van de COVID-19 epidemie in te dammen, heeft de regering de activiteiten van winkelcentra beperkt en alle cafés, clubs en uitgaansgelegenheden gesloten.

Openbare bijeenkomsten van meer dan twee personen zijn verboden.

Gezondheids- en overheidsfunctionarissen hebben er bij de Polen op aangedrongen om thuis te blijven en sociale afstand te bewaren.

De ambtenaren hebben de Polen aangespoord om de komende paasvakantie thuis door te brengen en alle reisplannen in het midden van de COVID-19 epidemie af te schaffen.

Bron: Polskie Radio {English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl